“Nieuwsitem”

PI Medical vraagt aandacht voor november ‘prostaatkankermaand’

Elk jaar in november staat prostaatkanker centraal in de aandacht van zorgverleners en patiënten. Het is een ziekte die 1 op de 10 mannen treft, vooral op latere leeftijd. Zo kan deze ziekte al voorkomen bij mannen van rond de 50 jaar en ouder. Als specialist in de medische beeldvorming dragen wij bij aan de opsporing en verwijdering van onder andere prostaatkanker, en staan wij daarom deze maand extra stil bij dit onderwerp.

Vroegtijdige opsporing staat centraal

Jaarlijks overlijden ongeveer 2500 mannen in Nederland aan prostaatkanker. Het belang van vroegtijdige herkenning kan niet genoeg worden benadrukt, aangezien prostaatkanker in de beginfase vaak geen symptomen vertoont en vaak pas wordt opgemerkt in een ver gevorderd stadium. Meestal is de ziekte dan al zo ver gevorderd dat de behandeling wordt bemoeilijkt en de kwaliteit van leven sterk wordt aangetast.

'Movember': een ludieke actie voor aandacht

Mannen van vijftig jaar en ouder worden in november wereldwijd aangemoedigd om zich bewust te worden van het risico op prostaatkanker. November wordt ook wel "Movember" genoemd, een maand waarin mannen als actie hun snor laten groeien om aandacht te vragen voor prostaatkanker. Het doel is om mannen aan te sporen zich vroegtijdig te laten controleren, zodat een eventuele diagnose en behandeling op tijd kunnen plaatsvinden.

PI Medical als officiële distributeur van Isotopia Molecular Imaging

In dit kader is PI Medical verheugd om aan te kondigen dat we vanaf vandaag de officiële distributeur zijn van Isotopia Molecular Imaging voor Lu-177 Chloride n.c.a. in Nederland en België. Lutetium-177 (Lu-177) wordt steeds vaker gebruikt als een veelbelovende radionuclide voor gerichte therapie en is bewezen effectief bij o.a. de behandeling van prostaatkanker. Klinische studies hebben aangetoond dat Lu-177 behandelingen de levenskwaliteit en progressievrije overleving van patiënten met deze aandoeningen kunnen verbeteren.

Een samenwerking voor een betere toekomst

Samen met Isotopia Molecular Imaging kijken we ernaar uit om de levering van Lu-177 aan ziekenhuizen te stabiliseren en zo te helpen bij de behandeling van prostaatkanker.

Samen met zorgverleners, patiënten en organisaties in binnen- en buitenland blijven we ons inzetten om prostaatkanker te bestrijden en de zorg voor prostaatkankerpatiënten te verbeteren.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram