“Nieuwsitem”

PI Medical viert De Dag van de Stralende Beroepen

Op 8 november 2023 is het “De Dag van de Stralende Beroepen”, een jaarlijkse dag ter ere van de ontdekkingsdag van röntgenstraling door Wilhelm Röntgen in 1895. Deze bijzondere dag is in het leven geroepen om de belangrijke rol van medische beeldvorming en radiotherapie in de gezondheidszorg te benadrukken.

Waarom is Medische Beeldvorming zo Belangrijk?

In de hedendaagse zorg zijn medische beeldvormingstechnologieën onmisbaar. Medische beeldvorming kan worden gezien als een belangrijk zintuig voor de zorgprofessionals zoals radiologisch laboranten om waar te nemen wat er gebeurt in het lichaam van een patiënt.

Het stelt artsen in staat om ziekten en aandoeningen te diagnosticeren, behandelingen te plannen en de progressie van ziektes van patiënten te volgen. Zonder medische beeldvorming zouden artsen in het duister tasten en zouden veel levensreddende procedures en behandelingen niet mogelijk zijn.

Waarom is Deze Dag Belangrijk voor PI Medical?

Voor PI Medical is De Dag van de Stralende Beroepen van bijzonder belang. Als specialist in medische beeldvorming leveren wij namelijk hoogwaardige apparatuur en benodigdheden voor de nucleaire geneeskunde en radiologie. Wij staan op dagelijkse basis in nauw contact met ziekenhuizen en zorgprofessionals om de medische beeldvorming te ondersteunen en verbeteren.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram