Nieuwsbericht

PI Medical optimaliseert het loodschortcontroleproces bij toonaangevend ziekenhuis met de FlowD

November 27, 2023
Wij hebben onlangs een loodschortcontrole mogen uitvoeren bij een toonaangevend ziekenhuis met onze geavanceerde FlowD. Medewerkers van dit ziekenhuis hebben d.m.v. een interview hun ervaringen met ons gedeeld voor dit nieuwsbericht. In verband met de huisregels van dit ziekenhuis zullen wij de namen van het ziekenhuis en haar medewerkers niet openlijk delen.

Een nieuwe standaard voor loodschortcontrole

Voorheen voerden de medewerkers handmatige controles uit om scheuren in loodschorten te detecteren, waarbij zij deze met de hand op röntgenapparaten moesten doorlichten. Dit was een tijdrovend proces voor de medewerkers. Met ruim 800 loodschorten verspreid over diverse afdelingen, werd het handmatig controleren van elk schort steeds arbeidsintensiever, waardoor een alternatieve oplossing gewenst was.

De oplossing: loodschortcontroles met FlowD

De medewerkers van het ziekenhuis waren al bekend met de FlowD nadat zij deze op een beurs aan het werk hadden gezien. Toen wij hen benaderden met de mogelijkheid om loodschortcontroles uit te voeren met behulp van dit innovatieve apparaat, werd er snel gekozen voor deze optie.

De mobiele aard van de FlowD is één van de belangrijkste voordelen. Het apparaat kan eenvoudig tussen verschillende afdelingen worden verplaatst, wat positief is voor de efficiëntie en het werk zo min mogelijk hoeft stil te liggen.

Automatisering en rapportage voor verbeterde veiligheid

Een ander cruciaal aspect van de FlowD is de automatisering van het inspectieproces en de gedetailleerde rapporten die worden gegenereerd. Hierdoor wordt het controleproces niet alleen betrouwbaarder, maar ook veiliger. In het verleden werden inspecties op het oog gedaan. De FlowD biedt een geavanceerdere benadering, waarbij scheuren per loodschort duidelijk worden aangetoond en gedocumenteerd.

Medewerkers ondersteund en ontzorgd

De samenwerking met PI Medical betekende dat het ziekenhuis tijd en personeel kon besparen en in kan zetten voor daadwerkelijke patiëntenzorg. Dit is een groot voordeel wat in tijden van personeelstekort nog belangrijker is. De samenwerking heeft geleid tot een efficiëntere loodschortcontrole, met als doel een optimale bescherming tegen straling voor het personeel.

Een succesvolle samenwerking

De medewerkers beschreven het proces als een fijn alternatief voor een taak wat voorheen als tijdrovend en saai werd gezien. Ze beschreven de medewerkers van PI Medical als proactief en efficiënt tijdens hun werkzaamheden. Meerdere afdelingen hebben de controle als positief en amper hinderend ervaren. Kortom: een succesvolle samenwerking.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram